OM wERGELANDSHAUGEN KUNSTSENTER

Wergelandshaugen AS ble etablert i 2017 da Annicken Thrane-Steen kjøpte stedet. Siden da har Sorenskriverboligen blitt restaurert, stallfløyen revitalisert og byggene Atelierlåven og mikrohusene ble ferdigstillt i 2022.

Sorenskriverboligen

Villaen ble bygget i 1921 og er nå restaurert med tanke om å bevare 1920-talls klassisismen som stilart. Arkitektene Arneberg var opptatt av Norsk herskapsstil og 1700- tallet. Kom på Omvisning for å lære mer.

Amalies Have Kafé

Kafé med fokus på lokal og bærekraftig mat, med råvarer fra sesongen. AH disponerer selskapslokaler og møtemat, ta kontakt for mer informasjon, og les mer om kaféen HER.

WH AiR

Wergelandshaugens Salonger er foreningen som har ansvar for alt av kunst på WH. Der i blant WH AiR som er et residensprogram der kunstnere oppfordres til å søke på den årlige åpne søknaden. Her er det mulig for kunstnere å bli kjent med andre med ulike faglige bakgrunner, og å fordype seg i egne kunstnerskap. Programmet for utstillinger, residens og kunstarrangementer finner du HER

Mikrohusene

Fire mikrohus er oppført på den historiske tomten, her bor det kunstnere under WH AiR halve året, og du kan leie til deg og dine venner og kolleger i sommer og vinterhalvåret. Mikrohusene er en unik overnattingsmulighet, ta kontakt med Magne for å booke deg inn her.

ANKOMST

Besøksadresse: Eidsvollbakken 33, 2080 Eidsvoll

Org.nr.: 923 554 351

Tog R10/11/12

Gå til høyre ut fra plattformen (motsatt side av Sundet), følg veien til venstre forbi felleskjøpet. Videre tar gangveien deg under Eidsvollvegen, og opp Oldtidsveien (Eidsvollbakken) mot kirken. Før du når kirken ser du det vakre huset på venstre side. Veien er merket "Pilgrimsleden", ca. 9 min gange.

Obs obs!!

Gå av på Eidsvoll stasjon, det er ofte endestasjonen (ikke Eidsvoll verk).

Bil

Sving av inn til Eidsvoll, retning Eidsvoll kirke, finn parkering nederst i badebakken der det er merket parkering for WH, eller ved kirken. Kos deg det lille minuttet det tar å gå oldtidsveien ned/opp til det vakre huset.

Adresse:

Eidsvolbakken 33