top of page

OM wERGELANDSHAUGEN

Wergelandshaugen er et sted for en festlig anledning, konsert, dåp, konfirmasjon, minnestund, seminar eller et møte. Du kan leie stuene i Sorenskriverboligen eller eventlokalet i Kunstlåven. Mulighetene er mange og vi tilrettelegger for deg. Vil du overnatte i et mikrohus, eller i den ærverdige Sorenskriverboligen kan rom reserveres både som privatperson og i bedriftssammenheng.  

 

Wergelandshaugen AS ble etablert i 2017 da Annicken Thrane-Steen overtok den ærverdige men svært nedslitte Sorenskrivergården. Det tok fire år å restaurere den gamle bygningen, samtidig nøyaktig 100 år etter er et nytt atelier, og selskapslokale, Kunstlåven, og fire mikrohus, bygget.  

Sorenskriverboligen

Villaen er tegnet av Eilif Arneberg og bygget i 1921 av skogeier Hans Gustav Høibraaten. Høibraaten ønsket et herskapelig hus til sin familie og kontaktet sin svoger den kjente maleren Henrik Sørensen som spurte sin gode venn Arnstein Arneberg. Sorenskriverboligen er bygget i klassisistisk stil fra slutten av 1700-tallet og pietetsfullt restaurert både utvendig og innvendig. Vi har søkt å finne tilbake til husets originale farger, og også mønstre og stilarter som ble brukt i herskapshus på 1920-tallet. Kom på omvisning for å lære mer.

Amalies Have

Kaféen holder til i den originale stallfløyen som er blitt revitalisert. Lokalene har vært gjennom mange forandringer opp gjennom årene, fra å være en stall og garasje til å bli kontor og resepsjon for sorenskriveren. For så å fungere som legekontor frem til begynnelsen av 2000-tallet. Kafén drives av Tone Bech fra Sander Nordstuen Gård og har fokus på lokal og bærekraftig mat, med råvarer fra sesongen. Les her for mer informasjon om kaféen HER.

Kunstlåven og Mikrohusene

Fire mikrohus er oppført på den historiske tomten, disse er tegnet av arkitekt Benedicte Sund-Matisen, SUMA arkitektur, i Nordisk samtidsarkitekturstil. Det er tenkt gjennomgående grønt med lokal arbeidskraft og materialer som grønne sedummatter på taket. 

Les hva vår samarbeidspartner, har skrevet om oss HER.

WH AiR

Wergelandshaugens Salonger er foreningen som har ansvar for alt av kunst og kunstarrangementer på WH. Deriblant WH AiR som er et residensprogram for kunstnere, hvor det tilbys bolig og atelier to ganger i året. Her er det mulig for kunstnere å bli kjent med andre med ulike faglige bakgrunner, og å fordype seg i egne kunstnerskap.

ANKOMST

Besøksadresse: Eidsvollbakken 33, 2080 Eidsvoll

Org.nr.: 923 554 351

Tog R10/11/12

Wergelandshaugen er perfekt plassert ved Eidsvoll stasjon, kun 9 minutter med toget direkte til Oslo lufthavn Gardermoen.

Ved ankomst følg veien mot Eidsvoll kirke.

Bil

Følg veien mot Eidsvoll tog stasjon, parkeringsplassen til Wergelandshaugen befinner seg nederst i Eidsvollbakken med adresse Eidsvollbakken 45, 2080 Eidsvoll 

Adresse:

Eidsvollbakken 33

Email: booking@wergelandshaugen.no
 

Ankomst

2023 OPPSUMMERT

bottom of page