top of page

OM wERGELANDSHAUGEN KUNSTSENTER

Wergelandshaugen AS ble etablert i 2017 da Annicken Thrane-Steen overtok den ærverdige men svært nedslitte Sorenskrivergården. Det tok fire år å restaurere den gamle bygningen, samtidig nøyaktig 100 år etter er et nytt atelier, Kunstlåven, og fire mikrohus, Kunstnerboliger, bygget.  

Sorenskriverboligen

Villaen er tegnet av Eilif Arneberg og bygget i 1921 av skogeier Hans Gustav Høibraaten. Høibraaten ønsket et herskapelig hus til sin familie og kontaktet sin svoger den kjente maleren Henrik Sørensen som spurte sin gode venn Arnstein Arneberg. Sorenskriverboligen er bygget i klassisistisk stil fra slutten av 1700-tallet og pietetsfullt restaurert både utvendig og innvendig. Vi har søkt å finne tilbake til husets originale farger, og også mønstre og stilarter som ble brukt i herskapshus på 1920-tallet. Kom på Omvisning for å lære mer.

Amalies Have

Kaféen holder til i den originale stallfløyen som er blitt revitalisert. Lokalene har vært gjennom mange forandringer opp gjennom årene, fra å være en stall og garasje til å bli kontor og resesjon for sorenskriveren. For så å fungere som legekontor frem til begynnelsen av 2000-tallet. Kafén drives av Tone Bech fra Sender Norstuen Gård og har med fokus på lokal og bærekraftig mat, med råvarer fra sesongen. Amalies Have disponerer selskapslokaler og møtemat, ta kontakt for mer informasjon, og les mer om kaféen HER.

WH AiR

Wergelandshaugens Salonger er foreningen som har ansvar for alt av kunst og kunstrrangementer på WH. Deriblant WH AiR som er et residensprogram for kunstnere, hvor det tilbys bolig og atelier to ganger i året i en periode på tre mnd. Her er det mulig for kunstnere å bli kjent med andre med ulike faglige bakgrunner, og å fordype seg i egne kunstnerskap. Programmet for utstillinger, residens og kunstarrangementer finner du HER.

Kunstlåven og Mikrohusene

Fire mikrohus er oppført på den historiske tomten, disse er tegnet av arkitekt Benedicte Sundt-Matisen, SUMA arkitektur, i Nordisk samtidsarkitekturstil. Det er tenkt gjennomgående grønt med lokal arbeidskraft og materialer og grønne sedummatter på taket. Halve året bebos husene av kunstnere i residens, og ellers kan du leie til husene til deg og dine venner og/eller kolleger i sommer og vinterhalvåret. Mikrohusene er en unik overnattingsmulighet, ta kontakt med Magne for å booke deg inn HER.

I Kunstlåven er det atelier for kunstnerne som er i residens og når de ikke er der, er det kunstutstillinger og selskapslokaler.

ANKOMST

Besøksadresse: Eidsvollbakken 33, 2080 Eidsvoll

Org.nr.: 923 554 351

Tog R10/11/12

Gå til høyre ut fra plattformen (motsatt side av Sundet), følg veien til venstre forbi felleskjøpet. Videre tar gangveien deg under Eidsvollvegen, og opp Oldtidsveien (Eidsvollbakken) mot kirken. Før du når kirken ser du det vakre huset på venstre side. Veien er merket "Pilgrimsleden",
ca. 8 min gange.

Obs obs!!

Gå av på Eidsvoll stasjon, det er ofte endestasjonen (ikke Eidsvoll verk).

Bil

Sving av inn til Eidsvoll, retning Eidsvoll, finn parkering plassen til Wergelandshaugen nederst i Eidsvollbakken. Med adresse Eidsvollbakken 45, 2080 Eidsvoll 

Adresse:

Eidsvollbakken 33
 

Ankomst
bottom of page