top of page

Program 2023

9  Februar Kulturkafé Henrik, obo og noen tangenter
David Friedemann Strunck er solooboist i Oslo filharmoniske
orkester, medlem av Oslo Kammerakademi, underviser bl.a.
ved Barrat Due musikkinstitutt og freelancer.
Sammen med Vegar Sandholt fremfører David musikk av
komponister som har jubileum i 2023:

Alessandro Marcello, Max Reger, Sergej Rachmaninov og
Andrew L. Webber m.fl.


Bestill billetter her 

11 Februar Spansk Aften 
 

Velkommen til spansk aften på Wergelandshaugen!
Med flamencogitarist Trond Folstad, fiolinist Ragnar Heyerdahl
g sanger Johanna Zwa
ig! Midt i den kalde, mørke tiden, byr vi på

varmende, gnistrende skatter fra det spanske musikalske
landskapet. Bli med på en reise gjennom flamenco, klassisk,
en samtidsaktuell overraskelse, gamle folkelige låter og poesi av

Federico García Lorca.Kaféen forbereder dråper og retter inspirert av det spanske kjøkken.


Bestill billetter her 

Skjermbilde 2023-02-07 kl. 13.54.09.png

12 Februar Afternoon Tea

Velkommen til Afternoon Tea 12.februar i vår formidable historiske
stuer i gamle Sorenskrivergården på Wergelandshaugen.

 

Afternoon Tea inneholder smakfulle sandwiches, scones,
marmelader, smaksfulle teer. Bordet dekkes selvfølgelig med hvite duker og porselen.
Nyt en ettermiddag med din kjære, familemedlemmer eller vennegjengen.


Bestill billetter her 

Afternoon Tea.jpeg

4 Mars Åpen dag i atelieret Kunstlåven åpent fra kl 13.00 -15:00 presentasjon på engelsk fra kl 13:30 - 14:00
 

Kunstner Lexie Owen åpner Atelieret og viser hvordan hun jobber. Owen er født i Canada og er en interdisiplinær (tverrfaglig) kunstner hvis praksis utforsker forestillinger om det kollektive, støttestrukturer og omsorgsnettverk. Ved hjelp av kunstneriske og kuratoriske tekstuelle metoder søker hennes prosjekter å skape rom for intimiteter på uventede måter, undersøke de materielle forholdene som omgir kollektive handlinger, og finne ukonvensjonelle uttrykk for handlefrihet innenfor de gester og sosial former som utgjør hverdagen. Owen har Mastergrad i kunst i offentlig rom fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har tidligere studert ved Banff Center, Emily Carr University og Kootenay Scool of Arts. 

Lexie Owen

28 Februar Max Meditasjon 
 

Chi Do og Max meditasjon med Annicken Thrane-Steen. De siste årene har hun spesialisert seg innen meditasjon, mindfullness og healing. På yoga loftet i Sorenskriverboligen vil du få for en sanseopplevelse og mental avkobling med aktiv og passiv meditasjon. Du vil bli ledet gjennom bevegelighet, balanse og pust til en total avslapning for hode og kropp. Ingen forkunnskaper er nødvendige, kom som du er i løse og ledige klær.


Meld deg på her 
 

IMG_6958_edited.jpg

5 Mars Afternoon Tea

Velkommen til Afternoon Tea i våre historiske stuer i gamle Sorenskrivergården på Wergelandshaugen. Afternoon Tea inneholder smakfulle sandwiches, scones, marmelader, nydelige teer. Bordet dekkes selvfølgelig med hvite duker og porselen. Nyt en ettermiddag med din kjære, familen eller vennegjengen.


Bestill billetter her 

9 Mars Kulturkafé Henri

         tekster og toner om Maria

 

Mange kunstnere har latt seg inspirere av Jomfru Maria. Sopranen Helene Haarr og Vegar Sandholt fremfører sanger og tekster fra skattkisten med Mariamusikk. Helene har eksamen bl.a. fra Statens operahøgskole og arbeider som sanger, sangpedagog og kordirigent. Vegar og Helene har samarbeidet om konserter og korprosjekter gjennom mange år.

Bestill billetter her 

11 og 12 Mars 

Kl 12-13 på Kunstlåven 
Workshop med Brynhild Bye-Tiller 
Gratis materiale, alle er velkommene. 

Skyvtilbake.jpeg

14 Mars Max Meditasjon 
 

Chi do og max meditasjon med Annicken Thrane-Steen.

De siste årene har hun spesialisert seg innen meditasjon, mindfullness og healing. På yoga loftet i Sorenskriverboligen vil du få for en sanseopplevelse og mental avkobling med aktiv og passiv meditasjon. Du vil bli ledet gjennom bevegelighet, balanse og pust til en total avslapning for hode og kropp. Ingen forkunnskaper er nødvendige, kom som du er i løse og ledige klær.

Meld deg på her 

IMG_6955_edited_edited.jpg

25 Mars Åpen dag i atelieret Kunstlåven
 

                              residens 

Brynhild Bye-Tiller (f. 1968, Levanger) er en billedkunstner som arbeider med dokumentarfotografi og deltakelse i estetiske og demokratiske prosesser. Blant tilbakevendende tema er kvinners rettigheter, sosial rettferdighet og migrasjon. Siden 2006 har hun produsert en samling verk som utforsker fotografiet som visuell historiefortelling, representasjon av marginaliserte grupper, dokumentasjon, aktivisme og verktøy for deltakelse, læring og metode. Arbeidet veksler mellom individuelt arbeid med dokumentarfotografi og en inkluderende praksis med ulike publikumsgrupper. 

 

Bye-Tiller er utdannet fra NTNU, Norwegian University of Science and Technology, Trondheim (1996), Academy of Fine Art in Trondheim (1990-1995) and Iceland Academy of the Arts (1992).

www.brynhildbye.no

Bilde-Brynhild.jpg

13 April Kulturkafé Henrik,

            Musikk i krig - propaganda og motstand 

 

Professor og forfatter Harald Herresthal vil denne kvelden fortelle om hvordan Hitler under okkupasjonen ville vinne nordmenns sympati ved hjelp av musikk, men hans ønske om «forbrødring» ble møtt med motstand.

Bestill billetter her 

16. April Afternoon Tea

Velkommen til Afternoon Tea i våre formidable historiske
stuer i den gamle Sorenskrivergården på Wergelandshaugen.

Afternoon Tea inneholder smakfulle sandwiches, scones,
marmelader, ulike spennende teer. Bordet dekkes selvfølgelig med hvite duker og porselen. 
Nyt en ettermiddag med din kjære,

familen eller vennegjengen.


Bestill billetter her 

11 Mai Kulturkafé Henrik Allsangkafé

Etter mange og svært populære allsangkafeer med Mads Bergs skolesangbok, inviterer Vegar Sandholt og pianist Ulf Nilsen nå til allsang fra Margrethe Munthes sangbøker. Ulf er en mester i improvisasjon og akkompagnement på tangentinstrumenter

 

Bestill billetter her 

Ulf .png

29.-30. April

                                Utstilling -demokrati

Kunstprosjektet #skyvtilbake av Brynhild Bye-Tiller, er en undersøkelse av det konstruerte og det virkelige. Hvordan arbeide med kunst rundt begreper som sannhet og dokumentar i en tid med alternative fakta, feil-informasjon og propaganda? I en tid med framvekst av populistiske ledere med autokratiske trekk som bygger ned systemer de selv kommer til makten gjennom, og alvorlige trusler mot demokratiske styreformer som bakteppe. Bye-Tiller har fulgt utviklingen av det amerikanske demokratiet i de senere år, spesielt bruken av propaganda og memes. Hvordan kan produksjon av nye memes flettes sammen med dokumentar og aktivisme i en mobilisering av stemmer i liten skala. Gjennom en serie memes-workshops, tekst og fotografier avdekkes flere uforutsigbare, tankevekkende og håpefulle utsagn om dagens samfunn og medielandskap.

Brynhild Bye-Tiller (f. 1968, Levanger) er en billedkunstner som arbeider med dokumentarfotografi og deltakelse i estetiske og demokratiske prosesser.

www.brynhildbye.no

#byetiller

 

Prosjektet er støttet av Trondheim kommune og er et samarbeid med Eidsvoll kulturskole v/ Kristin Laberg.

Lexie Owen har arbeidet på Wergelandshaugen siden februar og har under residensoppholdet fokusert på skaffe materiale til et forestående offentlig arbeid "pillowfort". Prosjektet er støttet av KORO og Billedkunstnernes vederlagsfond. Hun beskriver prosjektet:"Pillowfort investigates queer spacemaking providing a public platform for expression of queer intimacies, vulnerabilities, and solidarities and will be launched into public sphere this coming August. Owen has also used her time at Wergelandshaugen to revisit previous projects, collating past research into layouts for new published works, and preformed material tests for a new body of cultural work thinking through the productive functions of tension and difference. 
Lexie Owen (b. 1982, Canada) is an interdisciplinary artist whose practice explores notions of the collective, structures of support and network of care. Using artistic, curatorial and textual methods her projects seek to create space for intimacies in unexpected ways, investigate the material conditions that surround collective acts, ans find unconventional expressions of agency within the gestures and social forms that make up everyday life.

Se arrangement her

Brynhild-bilde til plakat.jpg

6 Mai - 27 August 
 

Kunstutstilling Hushold 


Anne Weyer-Larsen har invitert kunstnerne Marthe A. Andersen, 

Aurora Passero, Eirik Senje og Nebil Zaman til å stille ut i den ærverdige Sorenskriverboligen på Wergelandshaugen. Marte A. Andersen er performance og video kunstner. Hun vil vise video og flere performance i løpet av utstillingsperioden. Hun jobber blant annet med filosofen rundt tid og historie noe som passer til stedet i og med at huset har sin historie forløpt over tid fra 1921. Aurora Passero, Eirik Senje og Nebil Zaman vil vise fysiske arbeider i den ærverdige Sorenskriverboligen. Felles for verkene de viser her er en form for sublimitet, sanselighet og nærvær av materialitet. Tittelen Hushold betyr sosiologisk personer som bor i samme hus. I denne utstillingen bor verkene til de ulike kunstnerne i samme hus. 
Utstillingen åpner kl.13:00 lørdag 6. mai og er åpen hver uke torsdag til søndag frem til 27. august 11:00-16:00. Billetter kr 80 og guidet tur kjøpes i kafeen.

 

Se arrangementet her:

 

Hushold A4.jpg
bottom of page