top of page

SORENSKRIVERBOLIGEN 

Sorenskriverboligen-m hage.jpg

KONTAKT OSS 

Epost: amalieshave@gmail.com 

Telefon: 24022405

 

Adresse: Eidsvollbakken 33, 2080 Eidsvoll

ANKOMST 

Vi tilbyr alle våre gjester gratis parkering. Når du kommer til oss kan du parkere bilen og gå gjennom skulpturparken før du ankommer Wergelandshaugen.
Du kan også lade elbil hos oss. 


Det er også enkelt å reise til Wergelandshaugen Kunstsenter med bil og kollektivtransport.

Sorenskriverboligen ble bygget av Hans Gustav Høibraaten 1921, som var en stor skogeier i Eidsvoll med egen sag i Holsevja. Han ønsket å bygge et herskapshus til seg og sin familie og spurte svogeren sin, den kjente norske maleren Henrik Sørensen, om råd til valg av arkitekt. Sørensen var en god venn av Arnstein Arneberg og foreslo han. Hvorpå Arneberg satte sin bror, Eilif Arneberg, på saken. Eilif Arneberg hadde gått i sin bror fotspor med arkitektutdannelse fra Stockholm, men det er Arnstein Arneberg som er mest kjent. Han har tegnet bla. Eidsvoll folkehøgskole, Internatet (hans første store prosjekt), Oslo Rådhus, Telegrafbygningen i Oslo, Vikingsskiphuset på Bygdøy og et stort antall herskapshus i Norge. Han har også stått for oppussing av bl.a. Akershus Festning og Bogstad Gård.

Sorenskriverboligen gikk gjennom en total renovering fra 2018 til 2021 og ble tilbakeført til 1700-talls stilen, klassisk Louis Seize stil, kalt Gustaviansk stil i Sverige, som huset er bygget i. Det står nå som et praktfull herskapshus og er i dag galleri for norske og internasjonale kunstere og benyttes til utleie til private og næringsliv som selskapslokale for spesielle anledninger som dåp, bryllup, seminar og møtelokaler. 


Vi har også omvisninger for grupper og for enkelt personer.
 

bottom of page