SORENSKRIVERBOLIGEN 

Sorenskriverboligen ble bygget av byggherre Hans Gustav Høibraaten 1921, stor skogeier i Eidsvoll som hadde egen sag i Holsevja. Han ønsket å bygge et herskapshus til seg og sin familie og spurte svogeren, den kjente norske maleren, Henrik Sørensen, om råd til valg av arkitekt. Sørensen var en god venn av Arnstein Arneberg og foreslo han. Arnstein satte sin bror, Eilif Arneberg, som jobbet på hans kontor, på saken. Eilif Arneberg hadde tatt samme arkitektutdannelse fra Stockholm, som sin bror Arnstein Arneberg er en kjent norsk arkitekt som tegnet bla. Eidsvoll folkehøgskole, Internatet (hans første store prosjekt), Oslo Rådhus, Telegrafbygningen i Oslo, Vikingsskiphuset på Bygdøy og et stort antall herskapshus i Norge, og oppussing av bl.a. Akershus Festning, Bogstad Gård.

Sorenskriverboligen gikk gjennom en total renovering fra 2018 til 2021 og ble tilbakeført til 1921, og står nå som et praktfull herskapshus og er i dag galleri for norske og internasjonale kunstere og brukes til utleie til private og næringsliv som selskapslokale for spesielle anledninger som dåp, bryllup, seminar og møtelokaler. 


Vi har også omvisninger for grupper og for enkelt personer
 

IMG_2480.jpeg

KONTAKT OSS 

Epost: studiowergelandshaugen@gmail.com 

Telefon: 24022405

 

Adresse: Eidsvollbakken 33, 2080 Eidsvoll

ANKOMST 

Vi tilbyr alle våre gjester gratis parkering. Når du kommer til oss kan du parkere bilen og gå gjennom skulpturparken før du ankommer Wergelandshaugen.
Du kan også lade elbil hos oss. 


Det er også enkelt å reise til Wergelandshaugen Kunstsenter med bil og kollektivtransport.