top of page

YOGAHELG

Oppdatert: 17. jun. 2021

Fullbooket!

Etter stor interesse jobber vi med å sette opp flere yogahelger, så følg med for flere datoer!


Den 12. og 13. Juni ønsker WH velkommen til et et todagers miniretreat med fokus på yoga, indre refleksjon, sanseopplevelse, kortreist og plantebasert mat, eteriske oljer, natur og hvile.


Retreatet er begrenset til 10 deltagere NOK: 2700,- pr. pers.

Inkludert i prisen er lunsj og alle klasser/workshops, samt en ekslusiv goodiebag til deltagerene. meld deg på HER!
Retreatet/helgen passer for alle nivåer, selv du som er helt ny til yoga.

Våre erfarne yogalærere Yvonne og Margit er begge glade i både rolig og aktiv yoga, og sørger for at alle sinn får oppleve å kjenne dybden av praksisen og øvelser tilpasset din kropp. Det eneste du trenger ta med er behagelige klær og egen yogamatte (ta kontakt om du trenger tips til kjøp av matte.)

Fotokreditering til Elisabeth Fosse/ Northern Bohemian for foto av Yvonne, og Svein Gunnar Kjøde for foto av Margit.INTRODUKSJON


Yvonne Hetlevik

I Yvonne sine klasser vil du bli oppfordret til å tilpasse yoga-posisjonene til din kropp, ikke motsatt. Når hun guider gjennom en praksis er hun opptatt av å være stødig men åpen, slik at hver og en får mulighet til å møte sine egne behov og tanker på matten. Yvonne har undervist på fulltid i mange år og har god erfaring med å undervise alle nivåer. Se Yvonns Instagram!Margit Selsjord

Margit kombinerer inspirasjon fra forskjellige yogatradisjoner som Ashtanga, Yin og Hatha for å undervise en spennende og balansert time for alle. I sin praksis brenner hun for å bruke pusten til å gå dypere, og ønsker som yogalærer å inspirere til å leve mer fra hjertet og være tilstede i øyeblikket. Margit har i over 10 år brukt yoga og meditasjon som et effektivt verktøy til å bli venn med angst og depresjon, og for å finne rom for lekenhet og kreativitet i hverdagen. Se Margits Instagram!


Sander Nordstuen Gård og Tone Bech

Sander Nordstuen gård er et småbruk på Eidsvoll, driftet etter økologiske og regenerative metoder. Samtidig drives gården med stor respekt og kjærlighet for dyra. I markedshagen dyrker de grønnsaker, urter og bær med no-dig og low-till metoder. Disse metodene er med på å ta vare på det rike jordsmonnet og artsmangfoldet både i jord og natur.


Tone er deleier i gården og driver i tillegg Amalies Have på WH, samtidig har hun god erfaring med å holde matkurs med ulike temaer. På yogaretreatet vil hun lage all maten. Med råvarer, fra blant annet egen gård, kokkelerer hun her med fokus på plantebaserte mat. Tone vil holde et foredrag i løpet av helgen. Se Sander Nordstuen gårsds Instagram!Oljeveiledere Anne Marit og Kirsti

Anne Marit og Kirsti jobber som oljeveiledere i doTERRA og har lang og god erfaring med bruk av eteriske oljer som «naturens apotek» i en hektisk hverdag. De er begge glødende opptatt av å teste ut «naturens løsninger» som førstevalg når utfordringer oppstår i hverdagen. Vi omgir oss med mengder av giftstoffer i hverdagen, fra vi står opp om morgenen til vi legger oss om kvelden. En bevisstgjøring omkring dette er første steg på veien mot en naturlig livsstil. I løpet av yogahelgen vil du få mulighet til å prøve rene eteriske oljer i din yogapraksis. Du har også mulighet til å få personlig oljerådgivning hos Anne Marit og Kirsti dersom du ønsker råd og tips for dine egne utfordringer. Les mer på www.lemonandrose.no


Wergelandshaugen kunstsenter

WH ligger på toppen av de kulturhistoriske omgivelsene i Eidsvollbakken. Her befinner du deg i kulturlandskap med bratte raviner, grønne enger og et stort artsmangfold. Kunstsenteret består av nye og gamle bygg som møtes på samme tun, her er ønsket å kunne samle folk til glede, diskusjon og inspirasjon til ny lærdom gjennom kunst, arkitektur og historie. Å samles her for yoga i kunstlåven vil bidra med å gi en god atmosfæren til stedet, samtidig som du som deltaker kanskje vil finne din ro fra et nytt perspektiv, gjennom opplevelsene du vil få akkurat her.TIMEPLAN


Lørdag

09.30 - 10:00 Samles, Te, småsnakke (Yvonne og Margit)

10:00 - 10:45 Åpningsirkel (Yvonne og Margit)

10:45 - 11:00 Meditasjon og pust, lande på matta (Margit)

11:00 - 12:30 Vinyasa Flyt Yoga (Margit)

12.30 - 14:00 Lunsj og pause

14:00 - 15:00 Workshop olje(Anne Marit/Kirsti)

15.30 - 17:00 Mandala flyt yoga (Yvonne)

17:30 - 18:00 Yoga Nidra (Yvonne)

Søndag

10:00 - 10.30 Møte opp på matta, Te (Yvonne)

10:30 - 12:00 Yogatime YangYin (Yvonne)

12:00 - 12:30 Refleksjon/skrive/hvile (Yvonne)

12.30 - 14:00 Lunsj og pause

14:00 - 15:00 Workshop mat/foredrag mat(Tone)

15.30 - 16:00 Meditasjon (Margit)

16:30 - 17:45 Yin yoga (Margit)

17:45 - 18:30 Integreringsirkel, Te (Yvonne og Margit)


Meld deg på HER


UTDYPENDE INFORMASJON OM KLASSENE


Vinyasa flyt

Lørdag morgen etter den første samlingen holder Margit en leken yogatime som setter kroppen i gang. Med glad musikk og rolig oppbygging fra myke bevegelser til litt mer intense vinyasaer, startes retreatet med ny energi og kontakt med kropp og pust.


Yin-Yoga

På søndag ettermiddag holder Margit en deilig og avspennende Yin-time til rolig musikk med fokus på å løsne opp i bindevev og synke ned i dyp hvile og restitusjon, der hver stilling holdes i flere minutter og pusten er i fokus.

Etter timen samles vi til en liten avsluttningssirkel før hjemreise.


Meditasjon

Margit underviser i mindfullness-meditasjon. Der man i en behagelig og oppreist sittestilling blir guidet til å fokusere oppmerksomheten på pustens bevegelser, samtidig som man observerer sinnets aktivitet og oppmerksomhetens ønske om å vandre dithen. Etter en stund vil hjernen sakte ned og man synker ned i kroppen og konsentrasjonen skjerpes. Målet med denne type meditasjon er indre ro og stillhet, samt evne det å være mer tilstede i øyeblikket.


Mandala flyt yoga:

90 minutters klasse med Yvonne der vi finner god flyt med sekvenser som bygger på hverandre. På den måten får du mulighet til å bli kjent med bevegelsene og dykke inn i din egen verden på veien. Forvent deg en varmende flyt med musikk.

Yoga Nidra:

I denne klassen går vi for total avspenning. Gjennom forskjellige avspenningsteknikker, som kropps-scan og visualiseringer blir du guidet av Yvonne inn i en beroliget tilstand. Yoga Nidra, også kjent som yogisk søvn, er "en tilstand av dyp søvn der sinnet fortsatt er bevisst og klart". Den første referansen til Yoga Nidra er i Mandukya Upanishad, men praksisen sånn som den er kjent i dag, ble utviklet av Swami Satyananda på 1980-tallet. Han snakket om Yoga Nidra som tilstand av dyp avspenning der kroppen går i hvilemodus mens sinnet fortsatt er bevisst.


YangYin:

En tredelt klasse med Yvonne som gir deg en behagelig start på dagen og mykner deg opp gradvis. Når vi er godt i gang så flyter vi sterkere og varmere før vi balanserer det ut med en deilig avspenning.UTFYLLENDE OM YOGAINSTRUKTØRENE


Margits

Min misjon som yogalærer er å inspirere folk til å leve mer fra hjertet; å være modig, ærlig, sårbar og medfølende, og å oppdage hvor kraftig meditasjon og yoga-praksis kan være, for så å oppleve hvordan en jevn praksis kan redusere kroppslig og mental lidelse og bringe mer lettet og bevissthet til hele kroppen.


I min praksis brenner jeg for å bruke pusten til å gå dypere i yoga asana, og kombinere inspirasjon fra forskjellige tradisjoner som Ashtanga, Yin yoga og Hatha for å undervise en balansert og spennende time for alle nivåer og kropper.

Med min bakgrunn som kunstner og fotograf ser jeg yoga og meditasjon som et verktøy som alle kan bruke i sitt eget liv, som gir mer plass til kreativitet, klarhet og lykke.


Jeg startet min yogareise for over 10 år siden i Norge da jeg lette etter en måte å bli venn med angst og depresjon på. Jeg la raskt merke til hvordan yoga- og meditasjonsøvelser forbedret livskvaliteten min svært mye, og vil videreformidle kunnskapen som har hjulpet meg på en så dyp måte.


Jeg tror på en helhetlig yogalivstil med et plantebasert kosthold, og er en entusiastisk vegansk osteelsker og hjemmekokk.Yvonne

Jeg er en leken og dedikert person som elsker å undervise yoga. Det jeg selv vektlegger mest av alt er gleden ved å være i kroppen og å finne fokus i øyeblikket. Jeg håper dette gjenspeiler seg i undervisningen. Å lage sekvenser til klassene er noe jeg virkelig liker og har brukt mye tid på. Sekvensering gir meg muligheten til å være kreativ og å bruke alt jeg har lært av mine lærere og alt jeg har lært av å ha en stødig praksis.


I tillegg til å undervise yoga så har jeg blant annet en Bachelorgrad fra

Kunsthøgskolen i Oslo og har drevet med kunst siden 2002.


Min yoga-reise startet i 2009 og i slutten av 2013 fikk jeg min første yoga sertifisering. I 2015 begynte jeg å undervise yoga på fulltid. Siden den gang har det blitt en del privatklasser og workshops, spesielt rettet mot armbalanser og inversjoner ettersom dette er en stor del av min egenpraksis.

Jeg tror på det å bevege seg med pust og oppmerksomhet for å bli bedre til å lytte til seg selv, også utenfor yogamatta.

Yvonne bruker musikk i sine klasser. Alle nivåer er velkommen.VEIEN TIL YOGAHELG


Reisevei

Ærverdige Wergelandshaugen ligger en kort togtur fra Oslo (30. min) i idylliske omgivelser sentralt i Eidsvoll. Kommer du med bil tar det ca 50. min fra Oslo da Eidsvoll ligger like forbi Gardemoen. Du svinger av ved skilting til Eidsvoll (ikke Eidsvoll verk/Råholt) og følger skiltingen til stasjonen, for så å ta opp til høyre i Eidsvollbakken når du får stasjonen og felleskjøpet på venstre hånd. Ta så til venstre og parker i naturlandskapet under epletrærne, bakken opp kan du gå gjennom ravineskogen (5 min fra stasjonen og 3min fra parkering).Meld deg på HER


bottom of page