top of page

LILJENE KOMMER

Oppdatert: 11. nov. 2021

POESI MED MARGARET SOLBERG 20. JUNI KL 17

Wergeland m/ anstand Ane Nydal og Even Smith Wergeland, spiller musikkDenne kvelden vil Margaret introdusere og lese fra Liljene kommer.

"Tohfugler, skvatrende araer i jungler, liljer som brer seg over skogbunner, barn som flyr.

Gjerder. Mennesker i krig og på flukt.

Mennesker finner ly og tilfluktssteder. De som trenger det.

Naturen blir del av deres erfaringer. Dens skjønnhet trøster og lindrer. Naturen har ingen vonde intensjoner".


I diktene blir naturen mysteriøs og representerer håp.

Mennesker, dyr og natur tilpasser seg og finner nye muligheter.

Handlingen i diktene er fra flere land. Palestina, Kambodsja, Colombia og Etiopia blant andre. Hendelsene blir universelle.


Boka er inspirert av fotokunst og film. Av reiser og møter med mennesker som tar tilbake sin plass i verden. Kjærligheten og døden følger med underveis.


Margaret er poet og utdannet klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie med fordypning i traumebehandling. Hun har i mange år jobbet med traumatiserte fra mange land. Møter med mennesker med erfaringer fra krigs og konflikt områder, naturkatastrofer og relasjonell vold har berørt og lært henne mye. I poesien ønsker hun å løfte fram hva mennesker utsettes for, styrken mennesker har og konsekvensene slike opplevelser kan medføre. Hun har reist i mange land og fått utvidet forståelsen av sammenhenger vi lever i.


Wergeland m/ anstand består av Even Smith Wergeland og Ane Nydal. For anledningen framfører de låter som knytter seg til tematikk i Margaret Solbergs poesi, av bl.a. Alice in Chains, Radiohead, Steely Dan, Bob Dylan og Jefferson Airplane.

Det blir mulig å kjøpe boka under arrangementet.


(Arrangementet blir avholdt i tråd med lokale og nasjonale retningslinjer i sammenheng med smittevern).

bottom of page