top of page

KUNSTNER SØKES TIL ATELIERFELLESSKAP

Oppdatert: 29. apr. 2020

Atelierplassene i kjelleren passer godt for kunstnere som ønsker daglig tilgang til verksted


Foto: Margit SelsjordVil du være en del av kunstmiljøet på Wergelandshaugen?


Wergelandshaugen (WH) kunstsenter er under etablering, og søker kunstnere til seks atelierplasser. Etter ønske om flere arbeidsplasser for kunstnere er WH i gang med å utvikle et kunstnermiljø kun 30 min. fra Oslo Sentrum. I de tidligere forlatte lokalene på Wergelandshaugen, Eidsvoll, har initiativtakerne satt i stand seks ulike arbeidsplasser, med tilhørende verksted i kjelleren og prosjektrom på loftet. Huset er fra 1920-tallet og er nylig renovert i tråd med gammel byggeskikk i nasjonalromantisk stil etter arkitekten Eilif Arneberg.


Atelierplassene i kjelleren er tilknyttet fellesverkstedet og passer bra for kunstnere som daglig ønsker å benytte seg av det. Her finner vi fasiliteter som keramikkovn, og muligheter for å jobbe med modellering, støp, grafikk, silketrykk og andre teknikker som krever både våtrom og ventilasjon. Kunstnerne vil få tilgang til huskjøkkenet, tekjøkkenet og WC, samt prosjektrom om dette er ønsket.


Lokalet er på totalt ca 103 kvm som utgjør to atelierer, tre fellesrom (fellesverkstedet), WC, tekjøkken og et lite lager. Hver av atelierene er på ca 10 kvm, hvor det er plass til en eller to kunstnere i hvert rom. Prisen for hver av atelierplassene er kr. 2500 pr mnd. Dette inkluderer normal strømbruk, i tillegg kommer internett på kr. 250. Fellesverkstedet kan leies etter avtale for kr. 500,- pr mnd. Prosjektrommet er et åpent rom på loftet i hovedhuset på 68 kvm, 3 m under taket, og kan leies på dags- eller ukesbasis etter avtale.


Lange leiekontrakter og CV er ønsket. Send søknaden til wergelandshaugen@gmail.com Mer søknaden med "Atelier Kjeller". Det vil bli holdt visning i januar og intervjuer kort tid etter. Sknadsfrist er satt til 31. Januar 2020. Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål.

bottom of page