CATHRINE FINSRUD STUSTAD

Oppdatert: 9 timer siden

"NATURSKAPT OG MENNESKESKAPT"

UTSTILLING 18. JUNI KL:17:00-19:00


Cathrine blir det første kunstneren som stiller ut i Amalies Have. Hun jobber med å undersøke naturen, og har i det siste jobbet med plantefarging kombinert med ulike teknikker fra grafikkverdnen. Arbeidene ble tidligere i år vist på Buskerud Kunstsenter.

se: FB- Arrangement

Les mer om Cathrine HER


Stustad viser fem monotrykk som tar utgangspunkt i stedsutvikling og historie. Arbeidene er til salg. Cathrine Finsrud Stustad jobber med avtrykk av steder og natur. Serien «Naturskapt og Menneskeskapt» er en kunstnerisk biotop av strandlinja fra Gilhusbukta til Holmen i Drammen. Til dette prosjektet har hun valgt å bruke vannet som hovedingrediens sammen med noen av de mest markante vekstene som er tilstede langs fjorden og historien om den menneskeskapte strandlinja som har utgjort Gilhusbukta siden 1960-tallet. Gilhusbukta slik vi har kjent den, er nå inne i en ny transformasjonsprosess og i løpet av stedsutviklingsperioden vil den forvandles totalt – både over og under vann. Bukta fylles inn og etterhvert vil flere øyer etableres og beboes av mennesker og dyr. Stustad har arbeidet på området i høst og samlet elementer fra stedet som hun anvender i sine trykke-prosesser. Verkene som vises på Punktutstillingen hos oss er monotrykk, botaniske kontakttrykk og linoleumstrykk lagvis på papir.


Cathrine Finsrud Stustad (f.1977, Norge) er utdannet MA fra Kunsthøyskolen i Oslo, bor i Drammen og har sitt grafikkverksted på Konnerud. Hun arbeider utforskende med det grafiske mediet i relasjon til natur, med stedsspesifikke uteverk hovedsakelig bygget opp av grafiske trykk på papir. Stustad er aktiv på den lokale kunstscenen med deltagelse i gruppeutstillinger som Novemberutstillingen, Østlandsutstillingen og Kunst rett vest, over flere år. Verkene hennes er innkjøpt av Queen Sonja Printaward og andre private samlinger.


Amalies Have