top of page

ATELIERGALLERI 2018

Oppdatert: 29. apr. 2020

15.06.18-17.06.18


Kurators ord

Wergelandshaugen er en gammel sorenskrivergård fra 1921 med historisk sus i veggene.


Vi ønsker å bringe frem historien og livet på stedet i den slitne, litt forfalte villaen som ligger mellom kirken og badet. Her vandret Henrik Wergeland og Camilla Collett oppover og nedover oldtidsveien i vikingene- og Olav den helliges fotspor.


I en uke forvandles den ærverdige bygningen til et ateliergalleri, bebodd av 18 kunstnere som jobber med stedspesifikke prosesser. Sammen med de godt etablerte kunstnerne og spesielt invitert Kristin Laberg med elevene fra visuell kunst i Eidsvoll, belyses og reises spørsmål rundt politikk og ytringsfrihet, livshistorier, gjengrodde planter, arkitektur og ornamenter.


Vi ønsker å dele sjelen og stemningen med de besøkende. Skape liv og åpne veien inn i de kunstneriske prosessene. Kunsten er så lett eller vanskelig man vil den skal være. Tolkningen er opp til den enkelte, ingen ting er rett eller galt i denne delen av verden.


Med ønske om en litt annerledes opplevelse.


Pernille og Annicken


KUNSTNERE 2018

Sofie Nørsteng, Stina Gellein, Grete Riseng, Hild Borchgrevink, Magnie Finnsdatter Nilsen, Vibeke Hermo, Jenny Rydhagen, Anniken Amundsen, Therese Mathiesen, Cathrine Gerhken, Bente Iben Sandvik, Lars Cuzner, Kjersti Sletteland, Jannecke Lønne Christiansen, Helen Tolaas Coward, Eunju Kang, Kai Tormod HansenogEidsvoll kulturskole
bottom of page