top of page

ANN KRISTIN EINARSEN

Se Ann Kristins hjemmeside HER

Biografi

Ann Kristin Einarsen (f. 1981, Narvik) har en Master i Kunstfag fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har i tillegg bakgrunn fra håndverksfag på Høgskulen i Volda og Høgskolen i Telemark.


Hun har deltatt på gruppeutstillinger som blant annet Kunsthåndverk på Kunstindustrimuseet i Oslo (2012), Den Nordnorske Kunstutstilling i Bodø (2013 og 2015), Stilleben i bevegelse på Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø (2014), Structure i Milano (2016), 100% Norway i London (2016) og Norway x New York i New York (2018).


Hun har to ganger vunnet Bo Bedres designpris for Årets Kunsthåndverk og er kjøpt inn av Nordnorsk Kunstmuseum og Sparebankstiftelsen Nord-Norge.


"LIBRARY"
#365vases

I 2019 postet Ann Kristin Einarsen et bilde av ny vase på Instagram hver dag gjennom hele året. Utgangspunktet for prosjektet var å skape noen rammer for utforsking av materialer og teknikker, samt å legge press på seg selv både for å produsere og ikke minst presentere.


Med en tematisk inndeling av måneder og uker arbeidet Einarsen seg systematisk gjennom utforsking av form, konstruksjon, fremstillingsmetoder, leirer, glasurer og dekormetoder. Prosjektet utforsker og utfordrer også konseptet vase og funksjonalitet.


Bruken av sosiale medier som plattform kom fra et ønske om å formidle potensialet i det keramiske materialet til et bredt publikum, og samtidig gi innblikk i den skapende prosessen inkludert resultater av utprøving og en hel del feiling.

bottom of page